Összecsaptak a tüntetőkkel a rendőrök Párizsban

2015.11.29. 15:26 Módosítva: 2015.11.29. 22:38

Bár a rendőrség egy időre betiltotta Párizsban a tüntetéseket, mégis emberek tömegei tüntettek vasárnap. A résztvevők a közelgő klímacsúcs kapcsán akarnák a nyomatékosítani a környezetvédelem iránti igényüket. Különös tekintettel a globális felmelegedés elleni lépéseket hiányolják. 

A rendőrség korábban a tüntetés megszervezése miatt legalább 24 embert már elfogott, de tüntetést így se tudták megakadályozni. A mostani tüntetésre is nagy erőkkel felvonultak, könnygázt is bevetettek a tömegoszlatáshoz. Több mint 150 országban több ezer különböző figyelemfelhívó eseményt szerveztek a klímacsúcsra, a csoportos meditációtól a tüntetéseken át a workshopokig.  

Körülbelül 200 embert állított elő a rendőrség a tüntetésről, miután összecsapások törtek ki a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták közt.

"Kis, erőszakos csoportokról van szó", amik a prefektúra szerint gyertyákkal, pétanque-golyókkal, üvegekkel dobálták meg a rendőröket a République (Köztársaság) téren, akik könnygázzal válaszoltak. Az összecsapásokban senki nem sérült meg - írja az MTI. A békés környezetvédők egyébként kifütyülték az anarchista aktivistákat, akik érkezésüket követően azonnal kukákat kezdtek borogatni.  • Hírek
  • Bankszámla