János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elítéltek két izraeli tinédzsert egy palesztin fiatal élve elégetéséért

2015.11.30. 11:56

A jeruzsálemi bíróság börtönbüntetésre ítélte azt a két izraeli fiatalt, akik tavaly elrabolták és élve elégették a tizenhat éves Mohammed Abu Kedírt. A palesztin fiút bosszúból végezték ki, mert korábban megöltek három izraeli tinédzsert. Kedírnek semmi köze nem volt ahhoz az esethez, írja a New York Times.

A bíróság elhalasztotta az ítélethozatalt Josef Haim Ben David ügyében, mert az ügyvédje azzal érvelt, hogy védence mentálisan nem beszámítható. Ben Davidot ugyanúgy gyilkossággal vádolják, mint a két meg nem nevezett fiatalt, de az ügyészség nyomozása szerint ő lehetett a felbujtó.

A három izraeli szélsőséges bosszúja miatt több erőszakos bűncselekmény történt Ciszjordániában és a Gáza-övezetben. Az eset után kiéleződött az izraeli-palesztin konfliktus és a tavalyi, ötvennapos gázai háborúhoz vezetett.