Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Twitteren kóstolgatta egymást a görög és török miniszterelnök

2015.11.30. 06:57

A Twitteren élcelődött Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök török kollégájával, Ahmet Davutogluval vasárnap, írja az MTI. Mindkét politikus a brüsszeli EU-török csúcson vett részt.

Ciprasz négy üzenetet címzett török kollégájának:

  • „Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan gyorsan, mint a tieitek az oroszokkal szemben" - írta első bejegyzésében Ciprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére. 
  • "Ami az Égei-tengeren folyik, az felháborító és hihetetlen" - írta második bejegyzésében.
  • "Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti - hogy megsértsétek a mi légterünket, mi - hogy elfogjunk benneteket" - tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe, amit Törökország vitat.
  • "Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe" - írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt:

  • "A pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Alekszisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre" - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Ciprasz üzeneteire rengeteg, javarészt a görög miniszterelnököt bíráló bejegyzést tettek közzé a Twitter-felhasználók. A politikus végül egy újabb, egyben utolsó üzenettel indokolta bejegyzéseit:

  • "Ugyanabban a szomszédságban élünk és őszintén kell beszélnünk, hogy megoldásokat találjunk".