A román ügyészség szerint Erdélyben akart robbantani a HVIM

2015.12.01. 14:58 Módosítva: 2015.12.01. 15:09

Házi készítésű bombát akart felrobbantani a román nemzeti ünnep alkalmából Kézdivásárhelyen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik helyi vezetője, állítja a romániai szervezett bűnözés elleni ügyészség.

Az ügyészség MTI által idézett közleménye szerint a HVIM vezetőjét őrizetbe vették, "a házkutatások során lefoglalt eszközök alkalmasak voltak arra, hogy román állampolgárokat és javaikat veszélyeztessék".  

Az Alfahír ugyanakkor úgy tudja, hogy a B. Istvánnál tartott hétfői házkutatás során airsoftos szirénát és segédeszközöket, szilveszteri petárdát és csillagszórót találtak. Az oldal értesülései szerint kedden reggel egy másik HVIM tagnál, H. Istvánnál is házkutatást tartott egy 18 fős terrorelhárító alakulat.

A HVIM saját közleménye szerint a mozgalom kézdivásárhelyi elnökénél tartottak házkutatást hétfőn, akinél magyar zászlót, a szervezethez köthető zászlókat, pólókat és kiadványokat foglaltak le. A maszol.ro szerint efoglalták az elnök számítógépét és laptopját, és a munkahelyét is átkutatták. Ugyan a HVIM közleménye nem nevesíti, de a szervezet helyi elnöke a honlapjuk szerint Sz. Zoltán. Ami azt jelenti, hogy ő a harmadik ember a szervezetből, akinél az elmúlt két napban jártak a rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport