Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Thaiföldön akar robbantani az Iszlám Állam

2015.12.04. 08:43

Thaiföldi rendőrségi források szerint az Iszlám Állam tíz szíriai tagja érkezett az országba azzal a céllal, hogy orosz érdekeltségek ellen hajtson végre támadásokat.

A thaiföldi média nyilvánosságra hozott egy november 27-i keltezésű rendőrségi jelentést, amit az országos főkapitány küldött szét sürgős minősítéssel a rendőrőrsöknek, amelyben az áll, hogy október közepétől kezdve 10 dzsihadista érkezett az országba.

A szír állampolgárságú férfiak közül nyolc az oroszok által is közkedvelt turistaközpontokba, Pattajába, Phuket szigetére és Bangkokba mentek, míg kettőnek elvesztették a nyomát. A thai rendőrség és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat információi szerint azért érkeztek, hogy támadásokat hajtsanak végre pontosabban meg nem nevezett orosz érdekeltségek ellen.

A thaiföldi rendőrség szóvivője megerősítette a médiában megjelent levél hitelességét. Thavim Netnij, a thai nemzetbiztonsági tanács igazgatója közölte, hogy az ügyben a nap folyamán összeül a testület. Felszólította az ország lakóit, hogy ne essenek pánikba, mert a rendőrség képes megvédeni őket a veszélytől.

Miután Oroszország a damaszkuszi kormány felkérésére légi hadjáratot indított az Iszlám Állam és a szíriai kormány ellenzéke ellen, a dzsihadisták merényletet követtek el az orosz Kogalymavia Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gépe ellen, ami a levegőben felrobbant, 223 ember vesztette életét.