Valami másra készülhetett a gyilkos pár

063 499821760
2015.12.04. 06:38

Barack Obama már nem zárja ki, hogy terrorista akció volt a San Bernardinó-i mészárlás, de egyelőre nincs magyarázat a 14 halálos áldozattal járó merényletre, amely után a rendőrök lelőtték a menekülő autójukból is tüzelő házaspárt.

„Láthatóan valamilyen tervet hajtottak végre, nem tudjuk, miért. Azt sem tudjuk, hogy ez volt-e az eredeti célpont, vagy valami arra sarkallta őket, hogy azonnal akcióba kezdjenek” – mondta a BBC-nek a kaliforniai San Bernardino rendőrfőnöke. 

A támadás egy fogyatékosok beilleszkedését segítő központ ünnepi rendezvényén történt, ahonnan valamiért feldúltan távozott a 28 éves Syed Raheel Farook.  A férfi állami alkalmazásban álló környezet-egészségügyi szakértő volt, muszlim vallású, de munkatársai szerint udvarias, visszahúzódó férfi.

Elviharzása után nem sokkal a férfi és a  27 éves Tashfeen Malik – valószínűleg a felesége – felfegyverezve tért vissza. A híradások említenek egy harmadik személyt is, Farook állítólagos rokonát, de nem világos, mi volt a szerepe a merényletben, az autóban már nem volt ott.

Az asszony szaúd-arábiai volt, az amerikai születésű Farook a neten ismerte meg, nagyjából két éve házasodtak össze, volt egy féléves gyermekük, akit a merénylet előtt a férfi anyjánál hagytak.

Fegyverek a házban is

A rendőrség a pár likvidálása után átvizsgálta otthonukat is, ahol rengeteg fegyvert találtak. Ez is azt sejteti, hogy további vagy eleve más, nagyobb akcióra készültek eredetileg.

A Los Angelestől száz kilométerre fekvő 200 ezres városban elkövetett mészárlás 14 áldozatai 26 és 60 év közöttiek. Köztük van egy 18 évesen Iránból kivándorolt háromgyerekes anya és egy 37 éves, hatgyermekes izraeli férfi is.

Helyi idő szerint csütörtök estére minden áldozatot azonosítottak a hatóságok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport