A szíriai kormányerőket bombázták a szövetségesek

2015.12.07. 09:05

Feltételezhetően az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által végrehajtott légi csapás érte a szíriai kormányerők egyik táborát. Négy szíriai katona meghalt, többen megsebesültek, valamint járművek rongálódtak meg, írja az MTI.

A Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet hétfői közlése szerint a támadás a nagyrészt az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorcsoport által ellenőrzött Deir-ez-Zór tartományban történt, a Szaika szíriai katonai táborban, Ajjas település közelében. Ez volt az első alkalom, hogy a koalíció gépei a szíriai kormányerőkre mértek csapást.

Egy másik célpont ellen Deir-ez-Zór városban szintén támadást hajtottak végre a feltételezhetően a koalíciós erőkhöz tartozó gépek, és ott meghalt egy nő és két gyermeke - közölte a helyi forrásokból tájékozódó megfigyelő szervezet. Deir-ez-Zór tartomány az IÁ szíriai székhelyét, Rakkát köti össze a dzsihadista terrorszervezet által uralt iraki területtel. A tartományban található olajmezők jelentős bevételi forrást jelentenek az Iszlám Államnak.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön