Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Négy holttestet találtak egy Japánnál partra sodródó szellemcsónakban

2015.12.07. 09:42 Módosítva: 2015.12.07. 10:12

Négy holttestet találtak abban a csónakban, ami Japán legnagyobb szigetén, a Honshun vetődött partra. A 12,5 méter hosszú, fából készült hajó vasárnap találták meg Sai halászkikötőjénél Aomori tartományban, írja a CNN.

A csónakot még nem tudták pontosan azonosítani, de nagyon hasonlít azokhoz a szellemhajókhoz, amelyek az elmúlt hónapokban vetődtek partra Japánban. Ezen a csónakon is látható a koreai "hangul" felirat, és olyan jelölések, amik arra utalnak, hogy észak-koreai csónakról lehet szó.

Az elmúlt két hónapban legalább 12 fából készült csónak sodródott partra Japánban. A csónakokban 22 ember holttestét, földi maradványait vagy már csak csontvázát találták meg. Az egyik csónakból két fej nélküli holttest is előkerült.

Az egyik november 20-án megtalált hajóban tíz holttest volt. A hajó oldalán korai felirat volt, és olyan ruhamaradvány is előkerült, amelyen valószínűleg észak-korai zászló volt. Találtak arra utaló nyomot is, hogy a hajó a Koreai Néphadsereghez tartozik.

Szakértők szerint a partra sodródott csónakokban talált holttestek vagy észak-koreai halászokéi lehetnek, akik elsodródtak, vagy olyan embereké, akik a súlyos élelemiszerhiány miatt megpróbáltak elmenekülni az országból.