Elza
-3 °C
1 °C

Németországban mindennapossá váltak a menekülttáborok elleni támadások

2015.12.09. 21:06

Németországban a tavalyinak több mint négyszeresére emelkedett a menekültszállások elleni támadások száma, írta az MTI a szövetségi bűnügyi hivatal szerdán megjelent adatai alapján. 

December 7-ig 817 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége, 733 eset szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény. Tavaly 177 ilyen esetet jegyeztek fel. 

A gyújtogatások száma még nagyobb mértékben növekedett, a tavalyi 6 után idén december 7-ig 68 gyújtogatást hajtottak végre menekültszállások, befogadóállomások ellen.

Szerdán a Der Tagesspiegel című lap arról írt, hogy a Szászország tartományi Niederdorfban és Thalheimben ismeretlenek felnyársalt disznófejet helyeztek el a helyi menekültotthonok előtt, és az egyik helyszínen horogkeresztet ábrázoló plakátokat is kifüggesztettek.

A rendőrség tiltott önkényuralmi jelkép használata és vallási, világnézeti közösség gyalázása gyanújával indított eljárást.

Az elkövetők "olyan emberek, akikből kiveszett minden emberiesség" - mondta Marco Wanderwitz, a térség parlamenti képviselője. Az ismeretlen elkövetők tette "arculcsapás" a szállásokon élő háborús menekülteknek - tette hozzá a jobbközép CDU politikusa.