János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Donald Trump elhalasztja izraeli útját

2015.12.10. 14:42

Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelölt-aspiránsa csütörtökön későbbi időpontra halasztotta december végére tervezett izraeli látogatását, írja az MTI.

A politikus Twitter-bejegyzésben közölte döntését. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök előzőleg elítélte Trump muzulmánellenes kijelentéseit - azt, hogy szerinte egyetlen muszlimot sem lenne szabad beengedni az Egyesült Államokba -, de nem mondta le a már beütemezett találkozót.

Netanjahu azt mondta, kész találkozni minden, Izraelbe látogató amerikai elnökjelölttel mind a republikánus, mind a demokrata pártból. Ugyanakkor hangsúlyozta: ez a politikája nem tükrözi az egyes jelöltek vagy álláspontjuk támogatását, noha kifejezi az Izrael és Amerika közötti erős szövetség fontosságát.

Trump és Netanjahu kapcsolata nem új keletű: a 2013-as izraeli választások előtt Donald Trump rövid videóklipben arra szólította fel az izraelieket, hogy szavazzanak Benjámin Netanjahura.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!