Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Óriási lángok egy moszkvai gyárnál

2015.12.10. 22:48

Hatalmas lángokban ég a tusinói gépgyár Moszkvában, a tűz 15 ezer négyzetméteren pusztít – közölte a Ria Novosztyi. A helyi idő szerint este kilenc körül keletkezett tűzben robbanások hangját is lehetett hallani, erről szemtanúk számoltak be a Newsru.comnak. A raktárban vegyszereket őriztek, ezek a palackok okozták a detonációkat.

A katasztrófavédelemért felelős minisztérium szerint azonban a tűz terjedésének veszélye nem fenyeget, megfelelő erők állnak rendelkezésre az oltáshoz, és veszélyes káros anyagok sem kerültek a levegőbe. Ugyanakkor a város északnyugati részén már érkeztek panaszok folytogat füstszagra.

A minisztérium szóvivője szerint tévesek azok a beszámolók, amelyek szerint a lángok szomszédos épületeket is elértek volna. Ugyanakkor elismerte, hogy a lángoló ötszintes épület beomlása bármelyik pillanatban megtörténhet, ezért emelődaruk is a helyszínen vannak.

A TASZSZ egy névtelen forrása szerint az épület korábban hadiipari tevékenységnek adott helyet, állítólag az egyetlen orosz űrrepülőgépet, az egykori Buránt is részben itt állították elő és csak később vált raktárrá.