Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A legabszurdabb tűzoltás: rossz repülőt fújtak le habbal Kínában

2015.12.11. 12:39
Ritka tűzoltási baki történt egy kínai repülőtéren. Tévedésből nem a segélyt kérő gépnél oltottak a tűzoltók. Hanem egy utasokkal teli Boeinget. Utána pedig kiderült, hogy ag ép, amihez eredetileg kihívták a tűzoltókat, csak szikrázott.

Az abszurd történet úgy kezdődött, hogy tüzet jelentett az Air China légitársaság személyszállító repülőgépe a délkelet-kínai Fucsou repülőterén, 

A helyi Fuzhou Airlines légitársaság közelben várakozó gépének kapitánya úgy látta, hogy a CA 1822-es pekingi járat Boeing 737-esének jobb oldali hajtóműve lángra kapott a kifutópályán, még felszállás előtt - írta a ShaghaiDaily.

Éber kollégája értesítése után az Air China-gép kapitánya leállította a hajtóműveket és tűzoltókat hívott a helyszínre. Két percen belül nyolc, fecskendős-létrás jármű meg is érkezett a helyszínre, ám nem a szikrázó gépet vették körbe, hanem a Fuzhou Airlines gépét. Amelynek pilótája észlelte a tüzet a másik gépen.

A tűzoltók viszont kérdezés nélkül azonnal ontani kezdték rá a habot. Mire a tévedésükre felhívták a figyelmüket, a gépet teljesen beborították habbal. Ezután már nem volt mit tenni, le kellett zárni a repülőteret.

A Santung tartományi Csinanba készülő, behabozott gép utasainak el kellett hagyniuk a repülőt, számukra szállodai elhelyezést biztosítottak. Képzeljük, mit gondolhattak, amikor a gépen ülve azt látták, hogy tűzoltók fújják a gépüket habbal. A

Utóbb az is kiderült, hogy az Air China Boeing 737-esének hajtóművében valójában nem keletkezett tűz, csupán szikrákat bocsátott ki, ami normális körülmények között is előfordul, és nem jelent veszélyt az utazás biztonságára - közölte az Air China.