Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A németek újabb párizsi merénylőre vadásznak

2015.12.11. 18:46

A német biztonsági erők egy 42 éves férfi nyomában vannak, aki vélhetően részt vett a párizsi merényletekben, írja a BBC. A Hussein D néven emlegetett férfi állítólag jelentős időt töltött Abdelhamid Abaaouddal, a merényletek kitervelőjével.

A Németország észak-nyugati kisvárosában élő férfi a szolgálatok szerint tagja volt annak a csoportnak, amely korábban Szíriába utazott. A Spiegel információi szerint a férfi jelenleg Törökországban tartózkodik. 

A rendőrség eközben rajtaütött egy férfi lakásán, aki részt vett a holland-német futballmeccsre tervezett támadás előkészítésében. Ez volt az a mérkőzés, amelyet két órával a kezdés előtt állítottak le, terrorveszély miatt. Bár az ügyben hivatalos közlemény nem jelent meg, a Spiegel úgy tudja, egy 19 éves diákot tartóztattak le, aki korábban egy videót készített a stadionban, és egy iszlamista szervezet nevével fémjelezte mondanivalóját.

A párizsi merénylet két elkövetője, Salah Abdeslam és Mohammed Abrini még mindig szökésben vannak. A belga hatóságok pedig azt a férfit keresik, aki Abdeslam magyarországi útját készítette elő a nyáron.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft