Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Századosnak öltözött merénylő ölte meg az iraki határőröket

2015.12.12. 13:34

Hat iraki határőr meghalt, tizennégyen megsebesültek egy szaúdi határátkelőnél elkövetett öngyilkos merényletben al-Anbar tartományban. Egy századosi egyenruhába öltözött férfi egy katonai járművel a parancsnoki épület elé hajtott, ahol felrobbantotta a járművet.

A terrorcselekmény elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett, de Irakban eddig csaknem kizárólag az Iszlám Állam követett el ilyen jellegű öngyilkos robbantásos merényleteket.

Autóba rejtett pokolgép robbant a szíriai Homszban is, ott tizenöten haltak meg, írja az AFP. A SANA állami hírügynökség jelentése szerint 25-en, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint 35-en megsebesültek.

A robbanás egy kórház közelében történt a főképpen alaviták lakta Zahra negyedben, ahol komoly károk keletkeztek környező épületekben.

A városban korábban a kormányerők és a helyi felkelők egyezséget kötöttek, írja az MTI. A megállapodás szerint a lázadók két hónapon belül távoznak el-Vaer negyedből, Homsz utolsó olyan városrészéből, amelyet még ellenőrzésük alatt tartanak. Cserébe a rezsim szabad elvonulást biztosít a fegyvereseknek, és elengedi a bebörtönzött ellenzékieket.