Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Raklapnak álcáztak másfél tonna kokaint, de lebuktak

2015.12.15. 00:06

Cselesnek hitt trükköt eszeltek ki a kokaincsempészek, de a jól értesült spanyol rendőrök lebuktatták őket. Hiába tűnt zseniális ötletnek a kokain deszkához hasonló formába tömőrítése és fának álcázása. A csempészek 1,4 tonna kokaint próbáltak meg raklapként formázva Spanyolországba szállítani.

A kokaint legtöbben fehér porként ismerik, de amint arra a Telegraph szakértője is rámutatott, egy kis kémiai átalakítás után formálható anyaggá válik, és már csak egy kis festék kell hozzá, hogy mondjuk fának álcázzák. Ha az áru célba ért, akkor megint egy kis vegyészkedés következhet, és visszalakítják porszerűvé a kokaint.

A rendőrök Valenciában csaptak le a szállítmányra, tudták, mit kell keresniük, így meg is találták a raklapokká tömörített 1,4 tonna kokaint a faszénszállítmányban. A Kolumbiában előállított kokain értékét 370 millió dollárra becsülték.

A nemzetközi csempészhálózat 11 tagját tartóztatták le, és a nyomozás közben egy ipari méretekben termelő droglabort is felfedeztek Valencia közelében. Valószínűleg a faszénnel kereskedő cég üzemeltethette.