Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Észak-Korea életfogytiglanra ítélt egy kanadai lelkészt

2015.12.16. 06:32

 Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy Észak-Koreában fogva tartott kanadai lelkészt, aki korábban „beismerte” állítólagos államellenes bűncselekményeit – írta az MTI.

A 60-as éveiben járó, koreai származású Hyeon Soo Limre, aki a Fény Koreai Presbiteriánus Egyház lelkésze Torontóban, egy rövid tárgyalás után mondta ki a phenjani legfelsőbb bíróság az ítéletet. 

A lelkész júliusban vallotta be az állam által egy ebből a célból rendezett nyilvános sajtótájékoztatón, hogy a megelőző hónapokban „humanitárius segély” ürügyén több területen is kísérletet tett az észak-koreai rendszer megdöntésére.

A lelkész január 31-én indult el Észak-Koreába, ahol rendszeresen segítette egy szanatórium, egy csecsemőotthon és egy árvaház munkáját. Az elmúlt 20 évben már több mint százszor járt a külvilágtól szinte teljesen elzárt kommunista országban.

2012-ben is elítéltek Észak-Koreában egy amerikai misszionáriust, illegális vallási tevékenységért. A koreai származású Kenneth Bae 15 év börtönt kapott, igaz, két év után tavaly átadták az Egyesült Államoknak.