Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Szexuális zaklatással vádolják az izraeli belügyminisztert

2015.12.17. 11:50 Módosítva: 2015.12.17. 11:51

Szexuális zaklatással vádolta meg több nő Szilván Salom izraeli belügyminisztert és miniszterelnök-helyettest - jelentette az izraeli katonai rádióra hivatkozva az MTI.

  • Az egyik nő szerint néhány évvel ezelőtt egy munkamegbeszélésen Salom megpróbálta erőszakkal megcsókolni
  • egy másik nő szerint több mint tíz évvel ezelőtt Szilván Salom hivatali feljebbvalói helyzetével visszaélve orális szexre szólította fel
  • a harmadik áldozat több mint egy évig tartó szexuális zaklatásról számolt be
  • egy negyedik pedig azt állítja, hogy a miniszter kétszer megpróbálta erőszakosan megcsókolni és fogdosta a szoknyája alatt.

Salomot először tavaly vádolták meg zaklatással. Akkor egy nő egy másfél évtizeddel korábbi szexuális zaklatás miatt tett feljelentést a rendőrségen az akkor még az energia- és vízügyi miniszteri posztot betöltő politikus ellen, de ez az ügy addigra már elévült.

A panasszal a volt titkárnőnek mégis sikerült megakadályoznia, hogy Salom államelnöknek jelöltesse magát, noha előzőleg bejelentette, hogy indulni kíván Simon Peresz hivataláért. Ezt az ügyet az államügyész másfél évvel ezelőtt lezárta.

A Merec nevű izraeli baloldali ellenzéki párt rendőrségi vizsgálatot követel a miniszter ellen, bár egyik nő sem hajlandó feljelentést tenni, mert tartanak attól, hogy meghurcolják őket. Szilván Salom tagadja a vádakat.