Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Trump visszanyalt Putyinnak

2015.12.18. 22:09

Egy nappal azután, hogy Putyin megdicsérte, Donald Trump tévéinterjúban védte meg Putyin kormányzási módszereit. Trump az NBC egyik műsorában viszonozta a bókot: Putyin nagyhatalmú politikus – mondta, és azt hangoztatta, hogy a népszerűségi indexe 80 százalékos.

Amikor Joe Scarborough arról faggatta, hogy mit szól Putyin brutális kormányzási taktikájához, és hogy „újságírókat, politikai ellenfeleket gyilkol és lerohan más országokat”, Trump azt válaszolta:

Putyin irányítja az országát, legalább vezetőként viselkedik, nem úgy, mint ahogyan ez nálunk van.

Miután az újságíró meglepődve megismételte a kérdést, Trump talán még erősebbet mondott: „azt gondolom, mi is tele vagyunk gyilkosságokkal”. Végül – mint az MTI kiemeli – azért egy újabb kérdésnél kijelentette, hogy elítéli újságírók és politikai ellenfelek meggyilkolását.

Korábban Trump már beszélt arról, hogy ha megválasztanák, ő elmélyítené az orosz-amerikai kapcsolatokat. Ezután csütörtökön Putyin azt mondta az orosz állami média tudósítása szerint, hogy Trump nagyon okos és tehetséges, extravagáns férfi, aki szerinte „abszolút vezető” az elnökjelöltségért folyó versengésben.