Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

91 embert nem találnak a sárlavina után

2015.12.21. 06:25 Módosítva: 2015-12-21 06:25:24

A kínai hatóságok hétfőn reggel már 91 embert tartottak nyilván eltűntként, miután egy nappal korábban tizennyolc épületet, köztük két munkásszállót temetett maga alá egy hegyről lezúduló földtömeg egy ipari parkban és a környékén a dél-kínai Sencsen városában, írja az MTI. Vasárnap este még 59 eltűnt személyről tettek bejelentést, később azonban 91-re emelkedett a számuk. Az eddigi információk szerint 59 férfiról és 32 nőről van szó.

Korábbi jelentés szerint hét embert sikerült kimenteni a sárlavina fogságába került épületekből, és további nyolc túlélőről tudnak, de arról nincs hír, hogy őket sikerült-e kiszabadítani. Mintegy hatszáz tűzoltó és mentőmunkás keresi a túlélőket a katasztrófa helyszínén.

A földcsuszamlás három különböző pontján életjeleket véltek felfedezni, de a mentést nagyban nehezíti a hatalmas földtömeg és a folyamatos esőzés. Az épületekben tartózkodó mintegy 900 embert kimentették még mielőtt a sár ellepte volna a házakat.

A sártömeg mintegy húszezer négyzetméteres területet lepett el. Egy építkezési területről kitermelt, száz méter magas domb oldalára felhordott föld zúdult ugyanis a házakra. A földcsuszamlás nyomán fölrobbant egy gázvezeték közelben áthaladó szakasza, ennek következtében mintegy tíz hektáron jelentős mennyiségű omladék terült szét.