Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Felakasztotta magát a börtönben a főnökét lefejező iszlamista terrorista

2015.12.23. 11:19 Módosítva: 2015.12.23. 11:40

Felakasztotta magát a lyoni börtönben az Iszlám Állam terroristája, aki júniusban lefejezte a főnökét Saint-Quentin-Fallavier-ben, és több gázpalackot felrobbantott egy üzemben, írja a Bild.

A 35 éves Yassin Salhi követte el Európában az első lefejezéses terrortámadást. Salhi egy szállítmányozási cégnél dolgozott. Június 26-án a belépőjével jutott be az ipari gázt gyártó Air Products üzemébe, ahol több gázpalackot felgyújtott

A férfit a robbanások miatt kiérkező egyik tűzoltó teperte le, eközben Salhi többször is azt kiabálta, hogy Allahu akbar.

Ezután találtak az üzem kerítésére tűzve egy emberi fejet. Mint kiderült, a férfi korábban saját főnökét fejezte le. Feltehetően a holttesttel együtt hajtott a cég telehelyére. A fejet egy iszlamista zászló és egy iszlamista feliratokat tartalmazó transzparens mellé tűzte ki a kerítésre, a testet odébb helyezte el.

Yassine Salhi Lyon környékén lakott feleségével és három gyermekével. Korábban megfigyelték, mert kapcsolatban állhatott a szalafista mozgalmakkal. A felesége a nyáron azt mondta: átlagos életet éltek normális muszlimként.