Virág
0 °C
2 °C

Újabb késeléses merénylet Jeruzsálemben

2015.12.23. 21:07

Két újabb késeléses merénylet történt szerdán Jeruzsálemben. A két támadót lelőtték az izraeli rendvédelmi szervek. A merénylők két izraelit sebesítettek meg súlyosan. Az egyik áldozat később belehalt sérüléseibe, és meghalt egy másik járókelő is, akit valószínűleg a katonák sebesítettek meg véletlenül. A két palesztin fiatal az óváros Jafó kapujánál késsel a járókelőkre támadt. A környéken tartózkodó határőr katonanők rájuk lőttek, írta az MTI.

Az egyik merénylőt azonnal megölték, társa később halt bele sebesülésébe. A fiatal támadóknál nem voltak iratok, de palesztin források szerint mindketten a Jeruzsálem melletti kalandiai menekülttábor huszonegy éves lakói voltak, és az izraeli közszolgálati rádió értesülése szerint legalábbis az egyikük már volt izraeli börtönben.

Miki Rózenfeld, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy - különösen az óváros környékén - megerősített biztonsági intézkedésekkel készülnek a karácsonyi ünnepekre, a városba ezekben a napokban várható turisták és zarándokok fogadására. Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az amiatti elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport