Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Brüsszelben újabb terroristát tartóztattak le

2015.12.24. 14:04

Újabb, immár a kilencedik gyanúsítottat tartóztatták le Brüsszelben a Párizsban elkövetett terrortámadásokban való aktív részvétel vádjával, írja az MTI a belga főügyészségre hivatkozva.

A brüsszeli Schaerbeek városrészben, az északi pályaudvar közelében kedden teljes titoktartás mellett végrehajtott rendőrségi akció során elfogott gyanúsított a novemberi párizsi terrortámadások elkövetőinek köréhez tartozhat, mondta Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője. A tájékoztatás szerint az 1985-ben született gyanúsított, Abdoullah C. belga állampolgár közvetlenül a támadások után kapcsolatba lépett a párizsi kávéházak vendégeire tüzet nyitó Abdelhamid Abaaoud unokatestvérével.

Hasna Ait Boulahcen a támadásokat követően néhány nappal vitte el Abdelhamid Abaaoudot Saint-Denis-be, Párizs északi külvárosának egyik lakásába. A rendőrség november 18-án gyakorlatilag ostrom alá vette a házat, az akcióban rajtuk kívül egy, a lakásban tartózkodó, azonosítatlan fiatalember is meghalt. Az ügyészség szóvivője úgy tájékoztatott, hogy az eddigi eredmények szerint valószínűleg nem a kedden letartóztatott gyanúsított utalt 750 eurót közvetlenül a támadásokat követően egy brüsszeli bankon keresztül Hasna Ait Boulahcen számlájára.

A rendőrségi akció a november 13-i párizsi merényletsorozattal kapcsolatos nyomozás keretében történt, de nem azért mozgósították a különleges alakulatot, mert Salah Abdeslamot remélték volna elfogni. A kilencedik gyanúsított kihallgatásával kapcsolatban csütörtök délutánra ígért tájékoztatást a belga főügyészség.