Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

79 magas rangú politikust tartóztattak le Szerbiában

2015.12.26. 13:21

Különböző korrupciós ügyekben letartóztattak Szerbiában 79 embert, köztük egy volt minisztert és sok további volt, magas rangú tisztségviselőt - jelentette be az MTI szerint szombaton Nebojsa Stefanovic belügyminiszter.

"Ezek az emberek 2004 óta több korrupciós bűncselekményt követtek el, illetve a hatalommal való visszaélésben is bűnösök, amivel több mint 100 millió euró kárt okoztak. Köztük van egy volt miniszter, több volt, magas rangú tisztségviselő, polgármesterek és volt polgármesterek, valamint nagyvállalatok igazgatói" - mondta Stefanovic, aki csak S.M. monogrammal azonosította a szóban forgó volt minisztert.

A Blic című napilap internetes kiadása szerint Slobodan Milosavljevic volt kereskedelmi miniszterről van szó, aki a 2003 márciusában meggyilkolt Zoran Djindjic miniszterelnök EU-párti kormányának tagja volt.

A gyanúsítottak ellen a nyomozás az utóbbi években egyre intenzívebbé vált. A rendőrség öt gyanúsítottat még köröz. "Ez a korrupció és a pénzügyi bűncselekmények elleni egyik legjelentősebb művelet. A korrupció elleni harcban nem leszünk tekintettel sem párthovatartozásra, sem beosztásra" - jelentette ki Nebojsa Stefanovic.

Szerbia két héttel ezelőtt kezdte meg az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.