Családi balhéhoz hívták ki a rendőröket, erre lelőtték a szomszédot

2015.12.27. 14:01

Egy amerikai rendőr a hivatalos közlés szerint véletlenül lelőtt egy 55 éves fekete nőt. A rendőröket egy erőszakba torkolló családi viszály miatt hívták ki szombaton kora reggel. Az 55 éves női áldozatot, öt gyermek anyját, véletlenül találták el. A rendőrség részvétét nyilvánítja a hozzátartozóknak.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy 19 éves egyetemista fiú baseballütővel fenyegette az apját, aki egy idő után kihívta a rendőröket, és megkérte az egy emelettel alattuk lakó nőt, hogy nyisson ajtót nekik. utóbbi lett az egyik áldozat, a másik maga a balhézó fiatal: a rendőrök érkezésekor a fiú baseballütővel lement a lépcsőn, ekkor érték a lövések őt és a nőt is.

A fegyverét használó rendőrt harminc napra irodai munkára korlátozták, amíg az esetet ki nem vizsgálják. A rendőrség nem közölte, hogy a rendőr fehér-e – írja az MTI.

Chicagóban az utóbbi hetekben több tüntetés is volt a rendőrség működése miatt, miután közzétettek egy videót, amelyen látszik, hogy egy fehér rendőr lövéseket ad le egy 17 éves fekete fiúra. Emiatt az eset miatt mondott le Garry McCarthy városi rendőrfőnök, de a tüntetők Rahm Emanuel chicagói polgármester távozását is követelik. Az igazságügyi minisztérium ismétlődő emberi jogsértések gyanújával vizsgálatot folytat a városi rendőrség ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport