Taksony
-2 °C
3 °C

Munkásaira omlott a bánya, öngyilkos lett a tulaj

2015.12.27. 10:39 Módosítva: 2015.12.27. 10:40

Megölte magát egy kínai bányavállalat igazgatója, miközben a mentőcsapatok próbálják elérni a lent rekedt bányászokat a súlyos baleset után.

17 bányász van lent két napja, miután pénteken egyelőre ismeretlen okból beomlott a kelet-kínai Shandong tartományban lévő bánya. A balesetben egy ember halt meg, négy bányásznak sikerült kimenekülnie. A többiek felé a mentőcsapatok lukat fúrnak és azon keresztül próbálnak meg élelmiszert és vizet lejuttatni. A legújabb hírek szerint idáig hét embert sikerült kimenekíteni.

A Jurong bányavállalat igazgatója azonban már nem fogja megtudni, hogy sikeres lesz-e a mentés: Ma Congbo vasárnap hajnalban öngyilkos lett: beleugrott az egyik aknába, ott fulladt meg. Talán a mentési akciót és a bizonytalansággal járó feszültséget nem tudta elviselni, de az is lehet, hogy a felelősségrevonástól tartott.

Kínában több mint 900-an haltak meg 2015-ben bányabalesetekben, igaz, egy évtizeddel ezelőtt még 7000 volt a bejelentett balesetekben az áldozatok száma – írja a BBC.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport