Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Öngyilkos merénylet egy NATO-konvoj ellen Kabulban

2015.12.28. 09:15

Öngyilkos merényletet követtek el a NATO egyik katonai konvoja ellen a kabuli repülőtér közelében hétfő reggel - közölték afgán biztonsági források.

Kabuli illetékesek szerint a támadásban egy civil meghalt, és legalább 13-an megsebesültek, köztük három nő, írta az MTI.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője nyilatkozatban vállalta az iszlamista szélsőségesek felelősségét a támadásért.

Állítása szerint céljuk a külföldi erők katonai konvoja volt.

Egy szemtanú azt mondta, hogy az öngyilkos merénylő a NATO vezette csapatok katonai konvoja mellett robbantotta fel gépkocsiját a repülőtér bejáratánál. Egy rendőr viszont azt mondta, hogy az öngyilkos merénylő odament az egyik fehér kisteherautóhoz, és működésbe hozta a testére erősített pokolgépet.

Több autóban és a környékbeli épületekben is károk keletkeztek. Sűrű fekete füst gomolygott a robbantás helyszínén. Afgán katonák lezárták a környéket.

A kabuli rendőrség vezetője úgy fogalmazott: a támadás célja az volt, hogy félelmet keltsenek az afgán lakosság körében. Kabuli biztonsági tanácsadók pedig úgy vélik, hogy az amerikai erők egyik támaszpontja ellen irányulhatott a támadás.

Afganisztánban a biztonsági helyzet továbbra is bizonytalan. December 21-én egy motorkerékpáros támadó merényletet követett el egy amerikai-afgán közös katonai járőr ellen a bagrami légitámaszpont közelében, és hat amerikai katona meghalt. A hónap közepén tálib támadók megrohamozták az ország déli részén lévő kandahári repülőteret, és megöltek mintegy félszáz civilt, rendőrt és biztonsági őrt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport