Dzsihadista propaganda miatt kiutasítottak egy jordániai férfit Romániából

2015.12.29. 17:49
A Bukaresti Táblabíróság egy jordániai állampolgár Romániából történő kiutasításáról döntött kedden – írja a Mediafax hírügynökség nyomán az MTI. Az 1991 óta Romániában élő 52 éves vállalkozó dzsihadista propagandát fejtett ki a Román Hírszerző Szolgálat szerint.

A táblabíróság 15 évre tiltotta ki Romániából a tengerparti Konstancán élő férfit. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közleményben tudatta, hogy 2014 óta tartja megfigyelés alatt a jordániai állampolgárságú palesztin férfit, akinek a romániai tartózkodását nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak ítélte. A SRI közleménye szerint a férfi a virtuális térben radikalizálódott, és az Iszlám Állam melletti propagandát fejtett ki.

A közlemény szerint a férfi a párizsi terrorcselekményeket is megpróbálta legitim aktusként bemutatni. „Az Iszlám Állam tevékenységének a kinyilvánított feltétlen pártolásához tartozik az a készség is, hogy (a kiutasított személy) Románia elleni cselekedetekben vállaljon szerepet″ – áll a SRI közleményében.

Ez év áprilisában hét embert utasítottak ki dzsihadista propaganda miatt Romániából. Hatan közülük Szatmárnémetiben éltek.  • Tippek
  • Árfolyam