Elfogták a párizsi terrortámadás tizedik elkövetőjét

2015.12.31. 11:55 Módosítva: 2016.08.26. 16:09

Elfogták a 130 halálos áldozatot követelő novemberi párizsi terrortámadás tizedik feltételezett elkövetőjét,  írja  a CNN. A 22 éves, belga állampolgárságú Ayoub B.  Brüsszel egyik hírhedt, szegények lakta külvárosában, a mára szinte teljes egészében muzulmán gettóvá váló Molenbeekben bujkált (a terrorizmus melegágyának számító városrészről itt tudhat meg többet).

A házkutatás során a feltételezett elkövető házában nem találtak fegyvereket és robbanószereket, de 10 mobiltelefont is lefoglaltak. A terrorkészültség miatt Brüsszelben idén elmarad a szilveszteri tűzijáték.

Rendőri razzia Brüsszel Molenbeek kerületében 2015. november 16-án
Rendőri razzia Brüsszel Molenbeek kerületében 2015. november 16-án
Fotó: Yves Herman

Ugyanebben a városrészben élt a párizsi mészárlás kitervelőjeAbdelhamid Abaaoud is, de innen származik a 191 halálos áldozatot követelő madridi vonatrobbantás egyik kulcsszereplője, de Molenbeekhez kötik Ahmed Shah Massoud, a tálib-rezsim legnagyobb ellenségének számító afgán parancsnok rejtélyes meggyilkolását, amit az eddigi ismereteink szerint Oszama bin Laden tervelt ki.

Ahogy azt korábban az Index is részletesen megírta, november 13-án este Párizsban terroristák egy csoportja kezdett fegyverrel lövöldözni civil emberekre az utcán és néhány étteremben, a Bataclan koncertteremben pedig az Eagles Of Death Metal koncertjén ejtettek túszokat, és egyenként kezdték el kivégezni őket. Öngyilkos merénylők eközben pokolgépet robbantottak a francia nemzeti stadion, a Stade de France bejáratánál, ahol ekkor épp a francia-német meccs ment, egy másik bomba pedig egy McDonald's étteremnél robbant fel. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport