Vilma
3 °C
11 °C

Egymillió dollár az óvadék az affluenza-ügyben

2016.01.01. 10:35

Egymillió dollár az óvadék Tonya Couch ügyében. A nő a híres-hírhedt affluenza-ügyben vált ismertté, ő annak az Ethan Couchnak az anyja, aki azért kapott nagyon enyhe ítéletet, miután 16 évesen megölt négy embert ittasan vezetve, mert a szülei túlságosan elkényeztették, így a bíróság szerint nem az ő hibája, hogy nem tudott disztingválni jó és rossz között.

Amikor a fiút 10 év próbára bocsátották, az egész világsajtó felhördült, amiért valaki a gazdagságára hivatkozva ilyen könnyen megúszhatott egy ennyire súlyos bűncselekményt. (Részletek korábbi cikkünkben.)

A most 18 éves Ethan Couchot és édesanyját hétfő este vették őrizetbe Puerto Vallarta csendes-óceáni üdülőhelyen. Azért szöktek külföldre, mert karácsony előtt nyilvánosságra került egy videófelvétel egy tivornyáról, amelyen a fiú alkoholt fogyasztott (sőt, sörpongozott) és ezzel megszegte próbára bocsátásának feltételeit.

A CNN azt írja, csütörtök este már Los Angelesben volt a fiú anyja, akit a nyomozás akadályozásával (a gyanúsítot elfogásának megnehezítésével) vádolnak. A CNN egy videóról is ír, melyen a nő a Los Angeles-i reptéren látható bilincsben. A nő ügyében egymillió dolláros óvadékot tűztek ki, melyet Texasban kell kifizetni, ahova a család valósi.

A nő ügyvédje elegánsan annyit közölt, hogy akár tetszik az embereknek, akár nem, amit a nő tett, Texas állam semmilyen törvényét nem sértették meg, és örömmel megvédi igazát a bíróságon is. Couch egyelőre Mexikóban van, sőt, egy az ügyre rálátó mexikói forrás szerint ügyvédei máris írásban terjesztették elő kérvényüket,  hogy a fiatalembert ne adják ki az Egyesült Államoknak. Ha emiatt a kiadatásból bírósági ügy lesz, hónapokig húzódhat, mire visszakerül az USA-ba.