Szilveszter előtt még be akartak tenni egy mosást

2016.01.02. 22:06

Lehet, hogy sem nálunk, sem a nagyvilágban nem volt túl rázós a szilveszter, de az AP tudósítása alapján Los Angelesben durva családi tragédiába torkollott egy év végi vita arról

milyen mosás kerüljön a gépbe.

Ha úgy gondolják, hogy egy ilyen kérdésre csakis sokévnyi felhalmozott frusztrációval és rengeteg alkohollal eltelve lehet fegyvert rántani, jól gondolják: egy 54 éves alkoholista férfi volt az, aki jelentős fegyvergyűjteményéből előkapott egy félautomata pisztolyt, és lelőtte saját feleségét. A gyilkos utána végzett fia barátnőjével és házuk egyik vendégével is, mielőtt még 33 éves fia kicsavarhatta volna a kezéből a fegyvert. A fiú aztán megbosszulta szeretteit, és lelőtte őt is -jelenleg gyilkosság gyanújával ül az előzetesben, de ha ki tudná csengetni az egymillió dolláros óvadékot, szabadlábon védekezhetne. 

Az ámokfutó feleségével, fiával és az ő 48 éves barátnőjével élt egy fedél alatt. 54 éves felesége agyvérzése után ágyban feküdt, és ápolásra szorult. 

A gyilkos férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, tucatnyi alkalommal kellett már kilátogatniuk hozzá apróbb bejelentéseket követően. A mészárlásnak áldozatul esett férfi a hozzátartozók szerint pont azért szüntette be látogatásait a családnál, mivel tartott az alkoholista apa dührohamaitól. Gondolta, hogy szilveszter alkalmával kivételt tesz. Nem volt jó ötlet. Bátyja így foglalta össze a tragédia tanulságait:

Ha kevered a piát és fegyvereket, abból soha nem sül ki jó.