35 embert öltek meg január 1-én Salvadorban

2016.01.03. 08:20

Legalább harmincöt emberölés történt január 1-én Salvadorban, miután országszerte számos helyen történtek összecsapások fegyveres bandák és a biztonsági erők között, írja a salvadori államügyészség bejelentésére hivatkozva az MTI. A gyilkosságok nagy részéért fiatalokból verbuválódott fegyveres bandák - úgynevezett Marák - voltak a felelősek.

A legsúlyosabb incidens során katonai egyenruhába öltözött fegyveresek egy bűnszervezet feltételezett tagjainak szilveszteri bulijára csaptak le. Az El Zapote teleülésen, a fővárostól 130 kilométerre délkeletre történt rajtaütésben hatan vesztették életüket. Ugyanennyi áldozatot követelt egy összecsapás a rendőrség és a Mara Salvaturcha nevű banda között Valle Nuevo körzetében.

Szintén január elsejére virradó éjjel öltek meg fegyveresek öt embert Los Cerritósban, San Salvadortól 160 kilométerre keletre. Egy további összecsapásban a rendőrség öt feltételezett bandataggal végzett.

Az Instituto de Medicina Legal (IML) nevű salvadori jogi intézet szerint tavaly nagyjából 6600-an haltak meg erőszakos cselekményekben. A közel 7,5 milliós Salvador ezzel a bűnözési statisztikával a háborús övezeteket nem számítva a világ legveszélyesebb országa lett 2015-ben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport