Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Harmincnégy holttestet találtak az Égei-tenger török partjainál

2016.01.05. 10:50

Menekültek fulladtak az Égei-tengerbe, Törökország nyugati partján újabb holttesteket találtak, így már harmincnégyen vannak a halottak. Három gyerek is volt köztük. Huszonnégy holttestet Ayvalik közelében vetett partra a víz, tíz másikat Dikili környékén találtak meg.

Az MTI szerint a menekültek Dikili környékéről próbáltak meg átjutni a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigetére, de csónakjuk felborult. A parti őrség nyolc embert kimentett a vízből. Azt egyelőre nem közölték, hogy az áldozatok és a túlélők melyik országból származnak.

GettyImages-503434654
Fotó: Anadolu Agency / Europress / Getty

Figyelem!

A fotón a török parti őrség emberei szállítják el a partról az egyik holttestet. Felkavaró tartalma miatt csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Olaszország kész visszaállítani az ellenőrzést a szlovén határon. A Corriere della Sera úgy értesült, hogy a római belügyminisztériumban már kidolgozták az olasz-szlovén határellenőrzés újbóli bevezetésének tervét és átadták Angelino Alfano belügyminiszternek. A tervezetben rendkívülinek nevezett intézkedések akkor lépnek életbe, ha a Szlovénia felől érkező bevándorlók száma hirtelen jelentősen megugrik és a szlovén hatóságok „eddigi együttműködése megszűnik”.