Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Orvosi műszereket lopott lengyel kórházakból a kolumbiai drogmaffia

2016.01.05. 19:40

Testüregvizsgálatra alkalmas endoszkópokat loptak lengyel kórházakból kolumbiai állampolgárok. A 117 millió forintnyi műszert valószínűleg a drogkartellek fogják felhasználni a csempésztevékenységhez – írja az MTI.

A krakkói kórházakból nyolc, a wroclawi kezelőkből tizenegy endoszkópot loptak el. A lengyel RMF FM rádió értesülései szerint Németországban és Csehországban is történtek ilyen esetek.

A rádió meg nem nevezett forrása szerint az eszközöket valószínűleg arra használják, hogy a csempészek hasüregébe ültessék be, illetve vegyék ki a kábítószert. A felszerelés egyik részét valószínűleg már átjuttatták az óceánon túlra.

Az ügyben a krakkói fellebbviteli ügyészség már korábban nyomozást indított. Hétfőn az RMF FM úgy értesült, hogy a kis-lengyelországi vajdaságban a rendőrség öt kolumbiai állampolgár nyomára bukkant; a négy férfi és a nő korábban a kifosztott kórházak közelében tartózkodott. A nyomozók először bemérték a telefonjaikat, majd egy közúti baleset során felvették az adataikat. Az így azonosított személyeket egyelőre szabadon engedték.