Klaudia
-3 °C
3 °C

Durvul az amerikai kampány: Clinton egészségügyi problémáiról cikkeznek

2016.01.08. 08:34 Módosítva: 2016-01-08 08:52:12

A konzervatív Breitbart News szerint Hillary Clinton komoly egészségügyi problémái vannak. Az oldal rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a volt külügyminiszter a múlt hónapban megtartott egyik elnökjelölt-aspiránsi tévévita során kiment a teremből, és csak viszonylag hosszú idő után tért vissza, nem a mosdóban volt, hanem korábbi agysérüléséből eredő egészségügyi problémái miatt maradt sokáig távol a vitától.

A Breitbart felelevenítette, hogy Hillary Clintonnak 2012-ben agyrázkódása volt, és vérrög is keletkezett a koponyájában. Emiatt jó ideig távollétre kényszerült a külügyminisztériumtól. A hírportál orvosokat, agysebészeket idézett, így John Cardillót, aki korábban a New York-i rendőrségnél azon a részlegen dolgozott, amely kiemelt fontosságú személyiségek védelmét látja el.

A férfi a Breitbartnak azt állította, hogy két további személyt ismer, aki nyíltan beszélt neki a politikusnő egészségügyi problémáiról, arról például, hogy egyik beszéde után Hillary Clinton alig tudott kitámolyogni az autójához.

Nem névtelen emberekről van szó, hanem kollégáimról, jó barátaimról s mindketten egybehangzóan ugyanazt mesélték el nekem. Azt, hogy Hillary Clintonnak, minden egyes beszéde után, lett légyen szó politikai beszédről vagy közönségtalálkozóról, a program után kint, a színfalak mögött le kellett ülnie és csak némi pihenés után indult az autójához

- mondta a hírportálnak a volt biztonsági szakember.

Roger Stone, a republikánusok egyik stratégiai tanácsadója, aki Donald Trump kampányában is dolgozott, azt mondja, hogy

Clinton bizalmas munkatársa, Huma Abedin elektronikus levelezéséből azt is tudjuk, hogy Clinton könnyen összezavarodik.