Emőke
-4 °C
9 °C

Megölték az Iszlám Állam egy vezetőjét

2016.01.09. 23:39

Az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének, Abu Bakr Al-Bagdadinak a második helyettesével végzett egy iraki légicsapás, közölte szombaton az iraki hadsereg. A CNN azt írja, hogy a Nasszer Mohammed al-Obeidi nevű férfi, akit a Hadita városától nem messze lévő Barvana településen ért utol a légicsapás, magas rangú vezetőként tevékenykedett Irak nyugati és Szíria keleti részén.

Nasszer Mohammed al-Obeidi egykor Szaddám Huszein elitalakulatánál, a Köztársasági Gárdánál szolgált, raboskodott az Abu-Graib börtönben és a Camp Buccában is.

Ez a sokadik hasonló hír az elmúlt hetekben. Csütörtökön közölték, hogy egy légicsapásban megsebesült Abu Mohamed al-Adnani, az Iszlám Állam egyik vezetője, és első számú szóvivője. December végén elfogták az Iszlám Állam iraki pénzügyekért felelős vezetőjét Ramádiban. Az amerikai hadsereg egyik szóvivője, Steve Warren ezredes december végén bejelentette, hogy az Iszlám Állam tíz vezetőjét ölték meg az amerikaiak vezette koalíciós légi csapásokban decemberben.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft