2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Súlyos lövöldözés előzte meg a Köpcös elfogását

2016.01.11. 21:45 Módosítva: 2016.01.11. 21:54

El Chapo, azaz a Köpcös kalandos elfogását örökítette meg a mexikói tengerészgyalogosokra felszerelt fejkamera. A rajtaütést nem bízták a véletlenre, és hadseregnyi emberrel és fegyverrel vették be a világ legkeresettebb drogbárójának rejtekhelyét.

Operativo "Cisne negro"

Joaquín Guzmánt a mexikóiak kiadhatják az USA-nak, de a kiadatási eljárás még hónapokig elhúzódhat.

A drogvezér csodálatos szökéséről itt írtunk hosszabban.

A videón jól kivehető az a gardróbszoba is, ahonnan egy titkos alagút indult ki. Az alagút bejáratát a gardróbban felállított tükörrel rejtették el, s a tengerészgyalogosoknak másfél órájukba telt, mire megtalálták.

A ház földszinti hálószobájában tévé és ülőgarnitúra volt, mindenfelé antibiotikumos fiolák, óvszerek, injekciós tűk, injekcióban beadható tesztoszteron-dobozok hevertek. A drogbárót tizenöt, gyorstüzelésű fegyverrel és rakétavetőkkel felszerelt biztonsági őrizte, ötüket a rajtaütés során agyonlőtték, írja az MTI.

„A vakációmnak vége" - mondta elfogásakor, a mexikói riport tanúsága szerint, Joaquin Guzman. A házban, a többi között, Kate del Castillo mexikói színésznő szappanoperáinak videóira bukkantak. Ő az a színésznő, aki a drogbáróhoz kísérte titkos találkozóra Sean Penn hollywoodi sztárt. 

Sean Penn hétfőn megszólalt: az AP hírügynökségnek adott rövid interjút e-mailben. Ebben azt mondta, hogy nem bánta meg a Rolling Stone magazinnak készített Guzman-riportot. Arra a kérdésre, hogy vajon nem aggódik-e azon fotók miatt, amelyek azt mutatják, hogy a mexikói szervek figyelték őt, Penn egyszerűen csak annyit válaszolt: "nincs rejtegetnivalóm".