Robbantottak az indonéz főváros központjában

2016.01.14. 06:00 Módosítva: 2016.01.14. 07:30

Robbantássorozat történt az indonéziai főváros, Jakarta központjában, írja a BBC. A robbanások után lövöldözés tört ki, a tűzpárbaj órákig tartott. A rendőrség nyilatkozata szerint gránátok robbantak. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Eddig hét halottról érkezett jelentés, közülük öt elkövető és két civil.

A abc.net beszámolója szerint a rendőrség arról beszélt, hogy decemberben kaptak egy fenyegetést az Iszlám Államtól, az indonéz kémfőnök azonban azt mondta, hogy nincs jel, ami arra utalna, hogy az Iszlám Állam lenne az elkövető.

A robbantás a Sarinah bevásárlóközpont mellett történt, közel az elnöki palotához és az ENSZ-hivatalokhoz. Az egyik robbantás helyszíne pedig egy Starbucks kávézó volt. A robbantás utáni tűzpárbajról is az egyik ENSZ-hivatalnok számolt be az angol lapnak. Ő azt mondta, legalább 5-6 robbanást hallottak, frissebb beszámolók szerint 10 robbanás is történhetett.

A rendőrök öt támadóval végeztek, kettőt élve fogtak el.

A támadók egy közeli moziban barikádozták el magukat.

A helyi rendőrség szerint a lövöldözésben legalább 10-14 fegyveres támadó vesz részt, egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő.

Egy sokkoló videót az egyik robbantásról ide kattintva érhet el, egy fotósorozatot pedig az utcai lövöldözésről ide kattintva.

Indonéziában a közelmúltban hajtottak már végre támadásokat, merényleteket militáns szélsőséges iszlamista csoportok, az angol lap szerint emiatt fokozott készültség volt érvényben.

A területet lezárták és körbekordonozták. A rendőrség szóvivője szerint az embereket figyelmeztették, hogy maradjanak az épületekben, mert további robbanások is lehetségesek.

A jakartai magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy volna magyar állampolgárságú áldozata a csütörtöki terrorista támadásnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport