János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kölni erőszak: megvan az első letartóztatás

2016.01.18. 18:39

Letartóztatták az első gyanúsítottat a szilveszteri kölni erőszak ügyében, írja a kölni ügyészség nyomán a Local.

A 26 éves, algériai férfit a hétvégén tartóztatták le szexuális zaklatás és egy mobiltelefon ellopása miatt. Egy másik algériaival együtt tartóztatták le egy menekülttáborban, társát csak telefonlopással gyanúsítják.

Közben Aachenben is letartóztattak egy gyanúsítottat, a 25 éves szintén algériai férfi telefont lophatott Kölnben szilveszterkor.

Összesen 21 gyanúsított ellen folyik eljárás a német hatóságok szerint, közülük nyolcat vettek őrízetbe, de nem szexuális jellegű bűncselekmények miatt. Akit szexuális bűncselekményért korábban letartóztattak korábban, bizonyíték hiányában szabadon engedték.

Düsseldordfban szombaton a rendőrség 40 fiatal, észak-afrikai származású férfit tartóztatott le a Maghreb-negyedben szombat este. A Rheinische Post szerint elképzelhető, hogy a kölni tömeges erőszak elkövetői közül sokan vonattal Düsseldorfba utaztak az újév első óráiban. Két kivétellel az összes letartóztatott férfit szabadon engedték. Állítólag a környéken feltűntek Kölnben lopott mobiltelefonok a feketepiacon.

Szilveszter este a kölni dóm előtti téren körülbelül ezer észak-afrikai és közel-keleti arab fiatal válogatás nélkül robbantgatott petárdákat, lőtt ki rakétákat a tömegbe. Később egy inkább már csak 50-80 fős csoport egyenként vette körbe a nőket a tömegben. Hozzájuk dörgölőztek, fogdosták őket, volt, akit megcsókoltak, letépték a ruháját, mindezt szidalmazások és lekurvázások kísérték. Sok áldozatnak eközben elvették a táskáját, a mobilját vagy a pénztárcáját.

Vajon a szilveszterkor Kölnben, más német városokban és más országokban elkövetett utcai szexuális zaklatás mennyire új fejlemény Európában, és mennyi köze van ahhoz, hogy az elkövetők döntő részben arab országokból származnak? A legfontosabb kérdéseket összefoglaló cikkünkben válaszoltuk meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!