Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Az amerikaiak azt is lelőhetik Afganisztánban, aki az Iszlám Állam zászlaját lobogtatja

485565820
2016.01.22. 06:52 Módosítva: 2016.01.22. 08:23

A Pentagon felhatalmazta az afgán földön lévő amerikai katonákat az Iszlám Állam elleni támadásokra, írj az MTI. A védelmi minisztérium által kiadott utasítás szerint az amerikai katonák célpontnak tekintenek mindenkit, aki bármiféle kapcsolatban áll a terrorszervezettel.

A Pentagon ezzel az Iszlám Államot az al-Kaidával azonos kategóriájú terrorszervezetté minősítette Afganisztánban, s az al-Kaidával azonos elbírálás alá sorolta. Korábban az Iszlám Állam dzsihadistáit csakis akkor lehetett célpontnak tekinteni, ha kifejezetten ellenséges szándékokat mutattak.

Mostantól lelőhetünk bárkit, aki például az Iszlám Államot népszerűsítő trikót visel, vagy a terrorszervezet zászlaját lobogtatja

- idézett a Fox-televízió egy névtelenséget kérő minisztériumi tisztségviselőt.

A Pentagon január elején már megelőlegezte a döntést azzal, hogy az Iszlám Államhoz kötődő egyik szervezetet, az ISIL-K-t külföldi terrorista szervezetnek minősítette.

Az amerikai erők egyébként nyár óta már tucatnyi dróntámadást hajtottak végre Kelet-Afganisztánban az Iszlám Állammal kapcsolatban álló csoportok ellen.  • Vennék
  • Hírek