Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Késes rablótámadást hiúsított meg egy menekült

2016.01.22. 18:45

Tartózkodási engedélyt kapott az az egyiptomi bevándorló, aki egy olasz szupermarketben megakadályozott egy késes rablótámadást, írja a The Local olasz kiadása.

Egy Lidlben várt a sorára a pénztárnál egy 29 éves bevándorló, Torino ipari negyedében, Mirafioriban. Mint a biztonsági kamera felvételén látszik, az előtte álló olasz férfi kést rántott, és a kasszát kezdte követelni a pénztárostól.

Torino: immigrato blocca rapinatore e lo consegna ai Carabinieri

A nő átadott 700 eurót, a rabló pedig pakolászni kezdett. Ekkor ugrott neki az egyiptomi férfi, földre vitte, majd a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta. Annak ellenére döntött így, hogy papírok nélkül a biztos kiutasítás várt rá.

Az ügyben eljáró rendőr azonban elkísérte a bevándorlási hivatalba, ahol beadták az ideiglenes tartózkodási engedély iránti kérelmet. Az ezt igazoló papír birtokában az egyiptomi férfi már hivatalosan is munkát vállalhat.

Nem az az első ilyen eset, tavaly májusban egy bangladesi férfi kapott egy évig érvényes tartózkodási engedélyt, miután Rómában a Tiberisbe ugrott, és kimentett egy fuldokló nőt.