18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Állatként éltek egy bunkerben a szökött olasz maffiózók

2016.01.29. 13:21

Az olasz rendőrség elfogott két ismert maffiózót pénteken. A 47 éves Giuseppe Ferrarót és a 37 éves Giuseppe Creát, mindketten a 'Ndrangheta nevű szervezett bűnözői csoport magas rangú gengszterei voltak és Olaszország legveszélyesebb szökevényeinek listáján szerepeltek.

Ferrarót távollétében ítélték el brutális gyilkosságok miatt, a rendőrség szerint "szélsőségesen veszélyes" maffiózó 18 éve bujkált a hatóságok elől. Creát zsarolás miatt keresték, ő tíz éve tűnt el a nyomozók szeme elől.  

Ferraro a nyomozók szerint egy rivális maffiafőnök, Domenico Bonarrigo meggyilkolásában is érintett. Bonarrigo emberei úgy álltak bosszút, hogy a feltételezett bérgyilkost, Francesco Raccostát élve megetették disznókkal még 2013-ban. Erre pedig úgy derült fény, hogy Bonarrigo egyik embere egy lehallgatott telefonbeszélgetésen valakinek azt ecsetelte, mennyire élvezte, amikor Raccosta sikított, miközben a disznók élve megették. 

Ferraro és Crea a bujkálásuk alatt egy hegyi bunkerben húzta meg magát Olaszország déli részén - mondta pénteken Federico Cafiero De Raho. Az ügyész szerint a két gengszter úgy élt, mint az állatok, teljesen elzárva a társadalomtól, ugyanakkor kapcsolatban álltak az alvilággal. 

A rajtaütéskor egyébként a rendőrök egy halom fegyvert is találtak a bunkerben. Némileg ellentmond az ügyész állításának (miszerint állatként éltek ott), hogy a rendőrség által közzétett fényképen, amely a letartóztatáskor készült, boltban vett paradicsomot és mosószert is látni a háttérben. 

'Ndrangheta nevű szervezett bűnözői csoport az egyik leggazdagabb és legaktívabb Európában, jellemzően kokainkereskedelemre specializálódtak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport