Muszlim férfit késeltek meg Prágában

2016.02.01. 23:12

Vizsgálja a rendőrség a hétvégén elkövetett késes támadást, amely során egy kaukázusi származású, iszlám vallású, szír állampolgárt késeltek meg ismeretlen tettesek a cseh fővárosban. A férfi barátnője szerint a szombati támadást több fenyegetés is megelőzte, például a bántalmazott férfi autójára néhány nappal korábban horogkeresztet fújtak.

Az eset még szombat reggel történt Vršovice kerületben, amikor a megtámadott férfi kocogni indult. A két kopaszra borotvált támadó bevárta, és hosszú késekkel támadták meg. A férfinek sikerült részben elkerülni a szúrásokat, de a hasüregén sérülés érte, kórházba szállították. Később a kórházból saját lábán távozott.

Arról, hogy mi lehetett a támadás indítéka, a rendőrség egyelőre nem bocsátkozott találgatásokba, az esetet rögzítő videó-kamera felvételét most vizsgálják. Az idnes.cz hírportál ugyanakkor úgy értesült, hogy a támadók olyan szavakat kiabáltak, ami arra utalhat, hogy a késelés az áldozat vallása miatt következett be. A hírportál kiderítette: a férfi és barátnője az elmúlt hónapokban aktívan segítette a Csehországba érkező szír menekülteket.

A menekültek támogatása miatt többen ismernek, nyilatkozta a férfi barátnője, aki szerint mindketten folyamatos verbális támadásoknak vannak kitéve. A megkéselt férfi egyébként 14 éve él Csehországban, ahol az elmúlt hónapokban nőtt az ellenérzés a helyi muszlim közösséggel szemben. Egy közvélemény-kutatás szerint a csehek 60 százaléka ellenzi a menekültek befogadását. Csehországban hivatalosan 1500 muszlim él, nem hivatalosan tízszer többen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport