Alfréd
-2 °C
2 °C

Tűz volt egy egyiptomi kórházban, többen meghaltak

2016.02.01. 17:07

Tűz pusztított hétfő reggel egy alexandriai kórházban, legalább négyen vesztették életüket a lángok között, huszonnyolcan pedig megsérültek - közölte az MTI.

A második legnagyobb egyiptomi városban található as-Surúk kórház radiológiai részlegében kiütött tüzet a helyi ügyészség szerint egy rövidzárlat okozta.

A kórházban súlyos hiányosságok mutatkoztak a munkavédelmi előírások betartásában, és a hétemeletes intézmény nem kapta meg a jogszerű működéshez szükséges engedélyt a belügyminisztérium tűz- és katasztrófavédelmi részlegétől.

A halálra égett négy emberre rázárult a kórház egyik mosdójának ajtaja.

A 10 tűzoltóautóval és 20 mentőautóval a helyszínre érkező mentőalakulatok a kórház sikeres kiürítésével egy jóval nagyobb katasztrófát előztek meg, az intézmény engedély nélkül működött.

Egy héttel a hétfői tűzeset előtt, ugyancsak egy alexandriai kórházban égési sérüléseket szenvedett egy néhány napos csecsemő, mert véletlenül túl magasra állították az inkubátor hőmérsékletét. Az eset csak azért nem torkollott tragédiába, mert a csecsemő apja riasztotta az orvosokat, miután gyermekét látogatván észrevette, hogy a baba egész háta megégett.