Öt embert sodort el az indonéz sár

2016.02.08. 07:42

Öt ember meghalt, ketten eltűntek az indonéziai Nyugat-Szumátra tartományban az árvizek és földcsuszamlások miatt - közölték hétfőn helyi tisztviselők. A környékről négyezer embert kellett kimenekíteni. 

A tartományi katasztrófavédelem vezetője elmondta, hogy egyes körzetekben a heves esőzések miatt megáradt folyók kiléptek medrükből. A természeti katasztrófa hidakat semmisített meg, és elvágta a szomszédos tartományba vezető közlekedési útvonalakat. A víz mintegy száz hektárnyi mezőgazdasági területet árasztott el.

Az árvizek és a földcsuszamlások nagy pusztítást végeztek Solok városában és a környező településeken, és mintegy 5-6 ezer embert érintenek. Négyezer ember a lakhelyét elhagyva magasabban fekvő területen keresett menedéket.  A katasztrófavédelmi munkálatokban katonák és rendőrök vesznek részt, de a helyi vöröskereszt emberei is jelen vannak.

Indonéziában az esős monszun és az ipari méretű erdőpusztítás kombinációja miatt gyakoriak a földcsuszamlások és árvizek, évente többtucatnyi ember hal meg hasonló jellegű természeti katasztrófákban. Az országban a pálmaolaj-ültetvények és a fakitermelés miatt folyamatosan csökken az erdőterület, mely évmilliókon keresztül védte az amúgy is silány trópusi talajt az eróziótól.

(MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport