Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Sötétkék kő végzett az indiai sofőrrel, vizsgálják, meteorit volt-e

2016.02.08. 17:20

A dél-indiai Tamilnádu állam főminisztere, Dzsajalalitha Dzsajaram szerint a buszsofőrrel egy becsapódó meteorit végzett az állam egyik felsőoktatási intézményének területén - írta az MTI. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és a kórházba szállítás közben meghalt.

A buszsofőr az egyetem menzájához közeli füves területen állt, amikor a rejtélyes robbanás történt. A robbanás idején apró kráter keletkezett a területen, és néhány ablak is betört. Két kertész és egy diák is megsérült.

A helyszíni vizsgálatokkor egy gyémántra emlékeztető sötétkék követ találtak.

Kezdetben arra gyanakodtak, hogy építési munkálatokból véletlenül hátramaradt robbanékony anyagok okozták a detonációt, de amikor nem találtak  robbanóanyagot a környéken, elkezdték vizsgálni a meteoritelméletet. A teória megerősítéséhez még elemezni kell a mintákat, amelyeket várhatóan kedden gyűjtenek be az Indiai Asztrofizikai Intézet munkatársai.

Az International Comet Quarterly című tudományos folyóirat szerint legutóbb 1825-ben jelentettek be meteoritbecsapódás okozta halálesetet.

Simon Goodwin, az angliai Sheffield Egyetem szakértője szerint a meteorit okozta halálesetek ritkák, mivel a világűrből származó kőzetdarabok elégnek, amikor keresztülszáguldanak a Föld légkörén, vagy az óceánban, vagy távoli területeken landolnak.

Három évvel ezelőtt egy nagyjából 17 méter átmérőjű meteor robbant fel Közép-Oroszország felett: a robbanás következtében betörtek az ablakok, megrongálódtak az épületek és mintegy 1200 ember sérült meg.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft