Ötven órával a tajvani földrengés után is lehetnek túlélők

2016.02.08. 06:38

Tajvanon magyar idő szerint hétfő hajnalban is gőzerővel keresik a mentők a szombati földrengés esetleges túlélőit: a megfeszített mentési munkák ellenére több mint 110 ember lehet még a romok alatt Tajnan városában, amelyet a leginkább sújtott a két nappal korábbi, 6,4-es erősségű tajvani földrengés.

Az MTI hírösszefoglalója szerint ötven órával a katasztrófa szombat hajnali bekövetkezte után a megtalált halálos áldozatok száma 37-re emelkedett. A holttestek közül 35-re a Vej-kuan Csinlung lakópark oldalára dőlt 17 emeletes lakóházának romjai között bukkantak rá - közölte a tajvani kormány.

Az éjjel egy 45 éves nőt élve húztak ki a több mint 300 lakásos tömb elemei közül, a férjét és fiát azonban nem találták meg.

A helyszínen napi 24 órában 600 mentő dolgozik, versenyt futva az idővel. Közben a közelben dermedt családtagok várják, hogy hírt kapjanak eltűnt rokonaikról.

A mentőalakulatok eredetileg azt tervezték, hogy nehézgépeket vetnek be, de később úgy döntöttek, hogy várnak ezzel, amíg a romok között még túlélők lehetnek. Szakértők szerint azonban az éjszakai hidegben víz, illetve élelem nélkül a romok között rekedt embereknek egyre kevesebb az esélyük a túlélésre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport