Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Tízméteres hullám ragadta el nagyapja kezéből a kisgyereket

2016.02.09. 12:26

Hiába adtak ki vörös riasztást a spanyol hatóságok, és kértek mindenkit, hogy maradjanak távol a tengerparttól, egy nagyapa és a fia úgy döntöttek hétfő délután, ők mégis meg akarják nézni a tízméteres hullámokat, és magukkal vitték a 20 hónapos kisgyereket is.

A gyerek a nagyapja kezében volt, amikor egy hullám beborította őket, és elragadta a gyereket. A felnőttek is csak nagy nehezen menekültek ki a vízből, az apát a parton sétálók akadályozták meg, hogy egyedül próbálja megkeresni a vízben a gyereket. A vízi mentők azóta is nagy erőkkel kutatnak, de egyelőre nem találták meg.

A spanyol meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint Spanyolország északi részén akár 110 kilométeres sebességű szélre és 11 méter magas hullámokra is számítani kell. Cantabriában emiatt a legmagasabb, vörös riasztási fokozat van érvényben, írja az MTI.

Egy mostani nagyobb hullám San Sebastianból, belassítva. 

A galíciai La Coruna városában a víz helyenként elborította a tengerparti sétányt, a baszk San Sebastianban a hullámok megrongáltak néhány, a parton lévő bárt. Több helyen a betörő hullámokból keletkező vízáradat parkoló autókat sodort el, és tönkretette a köztéri bútorokat.

További méretes hullámok Spanyolország északi részéről.