Vencel
13 °C
23 °C

13 éves lány robbantotta fel magát Kamerunban

2016.02.10. 12:50

Legalább hat civil meghalt, harminc pedig megsebesült szerdán Kamerun északi részén egy kettős robbantásos merényletben, amelyet két tizenéves lány, a Boko Haram nigériai iszlamista terrorszervezet feltételezett tagjai követtek el, írja az MTI biztonsági forrásokra hivatkozva.

A beszámoló szerint a 13 év körüli öngyilkos merénylők a nigériai határhoz közeli Nguetchewe településen virrasztók tömegében robbantották fel a náluk lévő pokolgépét. A sebesültek száma eléri a 30-50 főt, a súlyosan sebesülteket a régió kórházába, Marouába szállították.

A két kiskorú merénylő úgy férkőzött be a tömegbe, mintha ők is a családhoz tartoznának. A testükre szerelt robbanószerkezetet akkor hozták működésbe, amikor a virrasztók megkezdték volna a halotti tort.

A helyi rendőrség egy illetékese közölte, hogy a halálos áldozatok között volt gyerek is, egy hatéves és egy 15 éves fiú. Meghalt a helyi polgárőrség egyik tagja is.

Január 18-án négy muzulmán hívő halt meg Nguetchewe mecsetjében egy öngyilkos merénylő támadásában.

A szerdai volt idén az ötödik öngyilkos merénylet a Guineai-öböl partján található ország északi területén.

A kameruni kormány adatai szerint 2013 óta mintegy 1200 halálos áldozatot követeltek az elsősorban Nigériában tevékeny Boko Haram támadásai az ország északi részén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport