Csongor
0 °C
9 °C

Év végén újranyitják a Bataclant

2016.02.10. 19:49
A tavaly november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne, a Bataclan koncertterem, ahol a 130 áldozat közül kilencvenen vesztették életüket, év végén nyílik meg újra - közölte szerdán a szórakozóhely vezetősége.

Szeretnénk ma megosztani önökkel egy fontos hírt: a Bataclan felújításáról döntöttünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2016 vége előtt új produkcióknak biztosíthassunk helyszínt

- olvasható a Figaro szerint a közleményben. 

A főrészvényes Lagardere csoport szerint ugyanakkor a felújítási munkálatok még nem kezdődtek meg. 

December elején a Bataclan két igazgatója, Olivier Poubelle és Jules Frutos, akik harminc százalékos tulajdonosai is a klubnak, a Le Monde című napilapnak már megerősítették, hogy szeretnének 2016 végén újranyitni. 

A Bataclan Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel. Az 1864-ben emelt, műemlék jellegű épület eleinte Grand Café chinois - Théâtre Bataclan néven működött, majd 1952-ben felújították. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta. 

A tavalyi párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek. 

A vérengzés egyik szemtanújával exkluzív interjút készítettünk, ha még nem látta, most megnézheti! 

A tehetetlenül lógó terhes nő képe kitörölhetetlen