Ágnes
-1 °C
2 °C

Négyéves gyerekkel gyilkoltat az Iszlám Állam

2016.02.11. 09:05

Az Iszlám Állam három állítólagos kémet végeztetett ki a négyéves Isa Daréval egy autóba szerelt távirányítású bombával. A brit származású fiút édesanyja vitte magával Szíriába. A terroristák teljesen átmosták az agyát és kétszer is szerepeltették már a szervezet propagandavideóiban, írja a Telegraph.

isa-dare-new-video 3572347b

A még az IS mércéjével nézve is különösen kegyetlen kivégzési videóban a fogvatartottak narancssárga ruhában, kezükön bilinccsel ismerik el, hogy kémkedtek a terroristák után. A kisfiú ezután nyomja meg azt a gombot, amely feltehetőleg elindítja a robbantást. „Megöljük a hitetleneket!” – mondja a gyerek a felvételen.

A videón látható Isa édesanyja, a 24 éves Khadija Dare is, aki mellett egy maszkos harcos áll. A brit akcentusú, eddig azonosítatlan terrorista David Cameronnak brit miniszterelnöknek is üzent, mert fegyverekkel támogatja az IS ellenségeit, valamint országa is részt vesz a terroristák bombázásában.  

„Készítsd a hadsereged és gyűjtsd össze a népedet, ahogy mi is ezt tesszük majd a mienkkel!” – szól a Cameronnak címzett hadüzenet, de a terrorista nem ígér merényletet Nagy-Britannia ellen.